Mafaldine Z Aksamitnym Sosem Grzybowym

Składniki:

  • Makaron Mafaldine (bardzo podobny do Tagiatelle, jednak różni się grubością oraz jest bardziej karbowany)
  • Winiary sos grzybowy
  • Ulubiona szynka
  • Cebula
  • Śmietana 12-18%
  • Olej
  • Pieprz
  • Sól
  • Oregano
  • Sezam

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obierz z łupiny i pokrój w półkrążki.
  • Szynkę pokrój w kwadraty i przysmaż na rozgrzanej patelni razem z cebulą.
  • Sos rozrób z wodą i śmietaną zgodnie z opakowaniem i wlej na patelnię. Duś do momentu, aż sos zgęstnieje.
  • Dodaj oregano i przyprawy.
  • Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
  • Udekoruj sezamem do smaku.

Smacznego życzy An Ka 🙂

Reklama

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s